www.bilinguismuimparis.net

Circa in su giassu
Biddesatu. Su Museu de sa Mina de su SuŔrgiu

Is orarius de su Museu:

martis, su 24 mesi de argiolas 2012 :: in Biddesatu :: Ligi totu

Murera. Mantus

In su Museu Donna Francesca Sanna Sulis amosta de is bestiris sardus de Murera e de medas 'iddas de Sardìnnia. Podeis bisitai su Museu su lunis e su mrecuris de is noi oras a is duas e de su ma(r)tis a su dominigu de is noi oras de a merì a mesanoti.

 

lunis, su 23 mesi de argiolas 2012 :: in Murera :: Ligi totu

Sýnnia. Su centru anti-tzerpius contras de is cardancas

Funt faendi in custas diis is disinfestatzionis contras de is cardancas: lunis su 23 de custu mesi ant a disinfestai sa bia Basilicata e bia Montanaru. De is 8 de a mangianu is veturas e is chi andant a pei ddus ant a transiri a is bias Sant'Elena, Campania, Marche, Venezia Giulia, Carbonia, Toscana, Lombardia, Emilia e Piemonte. De sa bia Montanaru ddus ant a transiri a is bias Wagner, Giorgione e Funtaneddas.


Artìculu de Antonio Serreli pigau e tradùsiu de s'Unione Sarda de giòbia su...

sàbudu, su 21 mesi de argiolas 2012 :: in Sìnnia :: Ligi totu

Sýnnia. OrÓrius de s'OLS

Si faeus sciri chi sa cida chi benit s'Ofìtziu de sa Lìngua Sarda ddu eus a aberri martis e giòbia de is 9.00 a is 17.00.

Si agatais in is aposentus de su Cesil, in sa Domu Comunali de Sìnnia.

sàbudu, su 21 mesi de argiolas 2012 :: in Sìnnia :: Ligi totu

Brucei. Ofýtziu finantziÓriu

Su Comunu de Brucei si fait sciri chi s'ofìtziu de su Setori Finantziàriu abarrat serrau in su mesi de augustu, lunis 20, martis 21 e mèrcuris 22.

cenàbara, su 20 mesi de argiolas 2012 :: in Brucei :: Ligi totu

Brucei. OrÓrius de s'OLS

Si faeus sciri chi sa cida chi benit eus a aberri s'Ofìtziu de sa Lìngua Sarda mèrcuris e cenàbara de is 9.00 a is 17.00

Seus in s'aposentu de su Consillu Comunali.

cenàbara, su 20 mesi de argiolas 2012 :: in Brucei :: Ligi totu

Brucei. Cuncovu de su Consillu Comunali

Su Comunu de Brucei si fait sciri chi su 25 de su mesi de argiolas, mèrcuris, ddoi est un'atòbiu straordinùriu de su Consillu Comunali a is 17.00.


cenàbara, su 20 mesi de argiolas 2012 :: in Brucei :: Ligi totu

Murera. Sa domu de is Candelajus

Sa domu de is candelajus est in su centru stòricu e arregodat sa domu sarrabesa antiga. Dd’ant fata in su 1790 e fut de is de Pilia. Ddui est unu po(r)tali de linna bellu e a intru pedras de arriu formant disinnus de froris. In su foxili sa famìllia imperàt cadireddas bascias po si callentai ananti de su fogu. In custa domu fiant is stiàricas puru, po devotzioni arreligiosa. Oi ddui est unu Museu po arregodai custu e atrus traballus antigus.

mèrcuris, su 18 mesi de argiolas 2012 :: in Murera :: Ligi totu

Biddesatu. Fiera de sa craba

Biddesatu fai festa cun is pastoris, su 21 de mesi argiolas. Una di' po arregodai e po amostai a sa genti su traballu e is crabas prus bellas. 

Prima si fiat sa Fiera de sa craba e is pastoris podiant sceddai o bendi is crabas de dònnia idda. Apustis de prus de bint'annus, ocannu custa fiera si torrat a fai. E furiat ora!

Po ligi is contus de is crabaxus de Biddesatu : http://crabaxus.biddesatu.net/

 

mèrcuris, su 18 mesi de argiolas 2012 :: in Biddesatu :: Ligi totu

Biddesatu. Unu manifestu fatu impari

Sarrabus e Gerrei imparis! De una pariga de annus eus ci(r)cau de ddu fai e ocannu finalmente seu arrennescius a fai unu manifestu cun is festas e totu is atividadis de custa istadi!

Sconfinat'estate 2012!

martis, su 17 mesi de argiolas 2012 :: in Biddesatu :: Ligi totu

Brucei. Progetu SALTO orÓrius

Faeus sciri a totu is de sa bidda chi is informadoris de su progetu SALTO si arricint su lunis e su mèrcuris de is 9.30 a is 11.30 e sa giòbia de is 15.30 a is 17.30 in s'aposentu de su Consillu Comunali.

lunis, su 16 mesi de argiolas 2012 :: in Brucei :: Ligi totu

Facebook? Nci seus nosu puru!

Si faeus sciri chi nci seus nosu puru in Facebook, su prus social network mannu de su mundu. Eus pesau una truma chi dda nanat Bilinguismu Imparis 2 anca eus a arrexonai apitzu de is chistionis linguìsticas, eus a nci ponni is noas de is comunus de Biddesatu, Brucei, Sinnia e Murera, s'eus a fai sciri candu faeus is cursus a indonu de lìngua sarda e aici nendi.

Cussa truma in Facebook est nàscia puru po donai consillus e agiudus apitzu de su sardu a totu is chi ndi tenint abisòngiu.

Insand...

lunis, su 16 mesi de argiolas 2012 :: in Su progetu :: Ligi totu

Fotografias